Elämankaarikirjoitus-mallin kehittäjä, kouluttaja,
psykoterapeutti ja kirjailija

Uusi aika?

Olemme kokeneet yhdessä ja erikseen erilaisen kevään ja kesän. Muuttavatko viime kuukausien poikkeusajat elämäämme – lopullisesti? Ainakin tilanne laittoi miettimään tässä vedenjakaja-kohdassa sitä, mitä oli ennen ja mitä mahdollisesti tulee tämän jälkeen. Mitä siitä entisestä on jäljellä, mitä on mahdollisesti menetetty ja ehkä vielä sitäkin, minkä varassa tulevaa pitäisi rakentaa –

Kriisi voi merkitä mahdollisuutta uuteen, koska pakolliset muutokset voivat poistaa elämästä paljon sellaista turhuutta, joka ikään kuin tukkii näköaloja, pitää kiinni tarpeettomassa. Helpolla ei kuitenkaan päästä uudenkaan kanssa.

Itsestäni alkoi välillä tuntua, että taitaisi olla viisainta laittaa pillit pussiin ja lopettaa näin ikänsä puolesta riskiryhmään lukeutuvana kaikki kurssitouhu, kirjoittaminenkin. Kuka tai ketkä niitä ovat vailla? Kun sitten vielä kaatuivat nettisivutkin – samaan aikaan kun jääkaappi/pakastin suli – arvelin sen olevan ikään kuin merkki siihen suuntaan.

Sitten kuitekin mietin, että toinen vaihtoehto olisi tietysti ns. ”nousta tuhkasta”. Mihinkä sitä pantteri täplistään pääsee. Eletään niin kauan kun elämää on, tehdää työtä ja ollaan olemassa. Itse olen Elämänkaarikirjoitus-kursseillani aina julistanut, että jokaisessa murroskaudessaan ihminen joutuu aina etsimään merkityksen elämälleen, uudelleen ja uudelleen.

Se merkitys koostuu toki paljon entisistä  aineksista, oivalluksista, löydöistä – yhteyksistä elämään ja ihmisiin.

”Uusi” on ikään kuin nöyrtymistä siihen, että sen repun pohjalta, josta tähänkin asti eväät on otettu, vielä löytyy jotakin tuoretta –

 

Vastaa

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa LinkedInissä