Ajankohtaista ja kurssit

Koko lukuvuoden kestäviä Ekk-peruskursseja on tähän mennessä ollut mm. Vanajaveden opistolla Hämeenlinnassa, Turun kristillisellä opistolla, Alastaron ja Huittisten kansalaisopistoissa, Maria-insituutissa Helsingissä, Helsingin aikuisopistolla, Helsingin yliopiston koulutus- ja kehittämiskeskus Palmeniassa, Heinolan kansalaisopistossa, Jyväskylän kesäyliopistossa sekä Nokian seurakunnassa.  Yhteistyössä Opintokeskus Kansalaisfoorumin kanssa on Ekk-peruskursseja ollut Helsingin lisäksi Rovaniemellä, Tampereella ja Kuopiossa sekä nyt myös Oulussa.  Lyhytkursseja,  teemapäiviä tai –iltoja, on ollut lukuisilla paikkakunnilla kotimaassa ja ulkomaillakin, mm. Ruotsissa, Saksassa ja Sveitsissä.

AJANKOHTAISTA:

Elämänkaarikirjoitus-kursseja seuraavasti:

Elämänkaarikirjoitus-peruskurssi yhteistyökumppanina Opintokeskus Kansalaisfoorumi. http://www.kansalaisfoorumi.fi/index.php/opi-ja-osallistu/koulutuskalenteri/tapahtuma/68-elamankaarikirjoituskurssi

Lukuvuonna 2017/18 kerran kuussa, kahtena päivänä kokoontuva (kahdeksan kertaa), lukuvuoden kestävä Ekk-peruskurssi on meneillään Oulussa. Tietoa tulevista koulutuksista: timo.tervo@kansalaisfoorumi.fi  ja https://kansalaisfoorumi.fi/koulutukset/

HUOM! HUOM! Elämänkaarikirjoitus-ohjaajakoulutus on suunnitteilla alkavaksi myöhemmin annettavana ajankohtana. Se on mahdollista Ekk-peruskurssin käyneille. Aikataulut ja kokoontumispaikka tulevat olemaan esillä Kansalaisfoorumin sivuilla http://kansalaisfoorumi.fi/tapahtuma/elamankaarikirjoittamisen-ohjaajakoulutus/ Ajatuksena on toteuttaa ohjaaminen, kokemusten jakaminen ja mentorointi monimuotoisena, myös netin välityksellä.

Syksyllä 2018 alkavaksi suunnitteilla:

”EKK KERTAUSHARJOITUS”Elämänkaarikirjoituksen JATKOKURSSI HELSINGISSÄ (lähipäivät: 29.9./ 27.10./24.11. ja 5.12.2018)

”MIEHEN TIE” – Elämänkaarellinen kuvakerronta-kurssi MIEHILLE (!) ELÄMÄNPOLKU-mallilla, HELSINGISSÄ (lähipäivät: 21.-22.9./19.-20.10./16.-17.11. ja 14.-15.12.2018)

EKK NYT! 15.9.2018, kaikille Ekk-kurssilaisille tarkoitettu tapaaminen (jollainen oli ensimmäistä kertaa tänä syksynä), myöhemmin ilmoitetussa paikassa.

 

Ekk-mallin johdannaiset ”Kerron kuvasta” sekä ELÄMÄNPOLKU- elämänkaarellinen kuvakerronta, ovat perusideasta räätälöityjä välineitä oman taustan ja elämän tutkimiseen. Yhä enemmän kursseja suunnataan ohjauskoulutuksen perusopinnoiksi ja täydennyskoulutuksena monialaista ihmissuhde- ja hoito-, opetus- yms. työtä tekevien pariin.

”Elämänkaarikirjoitus ja ihmisen vuodenajat”-kirjaa on saatavana ns. tilauskirjana (yhtenäkin kappaleena) suoraan Kirjapajalta (joka on nykyisin Lasten keskus ja Kirjapaja Oy) tilaukset@lastenkeskus.fi -osoitteesta.

Toinen Ekk-ajatuksen ja -kokemusten innoittamaa kirjaa ”ELÄMÄSSÄ ETEENPÄIN -IRTI UHRIUTUMISESTA”  on ehkä joitakin saatavana kirjakaupoista sekä suoraan kustantajalta www.kirjapaja.fi  tai tilaukset@lastenkeskus.fi

Tulen yhä enemmän keskittymään elämänkaarellisen kuvakerronan mahdollisuuksiin mm. heille, jotka vasta suunnittelevat elämäkerrallista kirjoittamista ja niille, joille se iän, sairauden tms. vuoksi on vaikeaa, jopa mahdotonta. Ja tietenkin opetus- ja hoiva-alan ammattilaisille, jotka hyötyvät tästä mallista myös omassa työssään.

UUSI KIRJA TULOSSA! Omaelämäkerrallinen teos ”Nuoruuteni Nunnala – sisäoppilaitoksen salatut vuodet”  julkaistaan tulevana syksynä. Kyseessä on elämänkaarellisesti tärkeät ikävuodet, joten se mm. siltä osin liittyy myös elämänkaariajatteluun.

 

KYSYMYKSIÄ?
Jos Sinulla on kysymyksiä Elämänkaarikirjoituksesta – tai mistä tahansa asiaan liittyvästä mm. kirjoistani – kysy, vastaan tai käsittelen asiaa blogipalstallani ilman, että henkilöllisyytesi tulee esiin.

Voit lähettää kysymyksesi vaikkapa sivujeni sähköpostiosoitteeseen pepi.reinikainen@elamankaarikirjoitus.fi

Mainokset
%d bloggers like this: