Ajankohtaista ja kurssit

Koko lukuvuoden kestäviä Ekk-peruskursseja on tähän mennessä ollut mm. Vanajaveden opistolla Hämeenlinnassa, Turun kristillisellä opistolla, Alastaron ja Huittisten kansalaisopistoissa, Maria-insituutissa Helsingissä, Helsingin aikuisopistolla, Helsingin yliopiston koulutus- ja kehittämiskeskus Palmeniassa, Heinolan kansalaisopistossa, Jyväskylän kesäyliopistossa sekä Nokian seurakunnassa.  Yhteistyössä Opintokeskus Kansalaisfoorumin kanssa on Ekk-peruskursseja ollut Helsingin lisäksi Rovaniemellä, Tampereella ja Kuopiossa sekä nyt myös Oulussa.  Lyhytkursseja,  teemapäiviä tai –iltoja, on ollut lukuisilla paikkakunnilla kotimaassa ja ulkomaillakin, mm. Ruotsissa, Saksassa ja Sveitsissä.

AJANKOHTAISTA:

Elämänkaarikirjoitus-kursseja seuraavasti:

Elämänkaarikirjoitus-peruskurssi yhteistyökumppanina Opintokeskus Kansalaisfoorumi. http://www.kansalaisfoorumi.fi/index.php/opi-ja-osallistu/koulutuskalenteri/tapahtuma/68-elamankaarikirjoituskurssi

Lukuvuonna 2017/18 kerran kuussa, kahtena päivänä kokoontuva (kahdeksan kertaa), lukuvuoden kestävä Ekk-peruskurssi on meneillään Oulussa. Tietoa tulevista koulutuksista: timo.tervo@kansalaisfoorumi.fi  ja https://kansalaisfoorumi.fi/koulutukset/

HUOM! HUOM! Elämänkaarikirjoitus-ohjaajakoulutus on suunnitteilla alkavaksi myöhemmin annettavana ajankohtana. Se on mahdollista Ekk-peruskurssin käyneille. Aikataulut ja kokoontumispaikka tulevat olemaan esillä Kansalaisfoorumin sivuilla http://kansalaisfoorumi.fi/tapahtuma/elamankaarikirjoittamisen-ohjaajakoulutus/ Ajatuksena on toteuttaa ohjaaminen, kokemusten jakaminen ja mentorointi monimuotoisena, myös netin välityksellä.

Syksyllä 2018 alkavaksi suunnitteilla:

”EKK KERTAUSHARJOITUS”Elämänkaarikirjoituksen JATKOKURSSI HELSINGISSÄ (lähipäivät: 29.9./ 27.10./24.11. ja 5.12.2018)

”MIEHEN TIE” – Elämänkaarellinen kuvakerronta-kurssi MIEHILLE (!) ELÄMÄNPOLKU-mallilla, HELSINGISSÄ (lähipäivät: 21.-22.9./19.-20.10./16.-17.11. ja 14.-15.12.2018)

EKK NYT! 15.9.2018, kaikille Ekk-kurssilaisille tarkoitettu tapaaminen (jollainen oli ensimmäistä kertaa tänä syksynä), myöhemmin ilmoitetussa paikassa.

 

Ekk-mallin johdannaiset ”Kerron kuvasta” sekä ELÄMÄNPOLKU- elämänkaarellinen kuvakerronta, ovat perusideasta räätälöityjä välineitä oman taustan ja elämän tutkimiseen. Yhä enemmän kursseja suunnataan ohjauskoulutuksen perusopinnoiksi ja täydennyskoulutuksena monialaista ihmissuhde- ja hoito-, opetus- yms. työtä tekevien pariin.

”Elämänkaarikirjoitus ja ihmisen vuodenajat”-kirjaa on saatavana ns. tilauskirjana (yhtenäkin kappaleena) suoraan Kirjapajalta (joka on nykyisin Lasten keskus ja Kirjapaja Oy) tilaukset@lastenkeskus.fi -osoitteesta.

Toinen Ekk-ajatuksen ja -kokemusten innoittamaa kirjaa ”ELÄMÄSSÄ ETEENPÄIN -IRTI UHRIUTUMISESTA”  on ehkä joitakin saatavana kirjakaupoista sekä suoraan kustantajalta www.kirjapaja.fi  tai tilaukset@lastenkeskus.fi

Tulen yhä enemmän keskittymään elämänkaarellisen kuvakerronan mahdollisuuksiin mm. heille, jotka vasta suunnittelevat elämäkerrallista kirjoittamista ja niille, joille se iän, sairauden tms. vuoksi on vaikeaa, jopa mahdotonta. Ja tietenkin opetus- ja hoiva-alan ammattilaisille, jotka hyötyvät tästä mallista myös omassa työssään.

UUSI KIRJA TULOSSA! Omaelämäkerrallinen ns. autofiktio liittyen lukiovuosiini sisäoppilaitoksessa julkaistaan vuoden 2018 syksyllä. Kyseessä on elämänkaarellisesti tärkeät ikävuodet, joten se mm. siltä osin liittyy myös elämänkaariajatteluun.

 

KYSYMYKSIÄ?
Jos Sinulla on kysymyksiä Elämänkaarikirjoituksesta – tai mistä tahansa asiaan liittyvästä mm. kirjoistani – kysy, vastaan tai käsittelen asiaa blogipalstallani ilman, että henkilöllisyytesi tulee esiin.

Voit lähettää kysymyksesi vaikkapa sivujeni sähköpostiosoitteeseen pepi.reinikainen@elamankaarikirjoitus.fi

Mainokset
%d bloggers like this: